miércoles, 24 de octubre de 2012

ARRIBA LA FIRA DE LA LLET A VILOBÍ D'ONYAR


LA PRIMERA FIRA DE LA LLET 

Cartell de la Fira de la Llet de Vilobí
Sempre hi ha una primera vegada per tot, i la Fira de la Llet a Vilobí d'Onyar no n'és una excepció! Durant aquest cap de setmana es va celebrar aquesta primera edició de la Fira de la Llet, acompanyada per pluja i un temps no massa favorable, cosa que no va impedir a la gent gaudir d'una bona estona i fer algunes de les activitats programades.
La organització era bona i la fira estava dividida per diferents seccions, una de les més visitades i agradables, la dels animals on grans i petits van poder tocar vaques, vedells i fins i tot burros.
La gent la va acollir amb gran optimisme ja que la presència dels protagonistes de la fira, mai està de més.


Vaques reals, diumenge al matí

Un altre dels llocs destacats fou el centre del poble, que va adoptar un aspecte firal per acollir les parades. De relacionades amb el món lleter hi havia les tres marques patrocinadores de l'esdeveniment: Ato, Llet Nostra i Llet Pasqual, amb la presència d'altres llocs com distribuidors oficials o botigues ecològiques.

Pablo a la parada de formatges La Balda
Un dels participants que s'estrenà a la fira fou en Pablo, representant dels "Formatges artesans La Balda" que acaben de incorporar-se al mercat i esperen fer-se un forat dins de la província gironina. De formació francesa, opinen que a la nostra societat encara li queda molt per fer i descobrir d'aquest producte. Només cal veure les dades, 24kg per persona és el que consumeix un francès de mitjana, un català, no arriba a 10kg.
Malgrat tot sembla ser que els darrers anys s'ha augmentat la popularitat del producte, sobretot combinat amb el ví i és per aquest motiu que joves emprenedors començen aposten per nous negocis en busca d'una mica de sort i bones vendes.


Productes lactis naturals produits per una masia
 
Un altre put clau de la fira van ser els productes naturals i ecològics, que tot i no tenir massa representació de parades en quant a quantitat les que hi havien van oferir els seus productes a un bon preu. Una de les marques que va tenir representació a través de la parada de la botiga "Agrocultura" fou la granja gironina Selvatana, que els darrers anys ha estat produint llet i iogurt ecològic.

Concurs de flams, els primers postres del matí
La fira va apostar també per moltes activitats diverses com xerrades sobre el sector lleter, diversos àpats, concursos, concerts, projeccions d'audiovisuals i exposicions. També es van fer dos concursos significatius. El de flams va ser un d'ells, on els participants havien de presentar flams naturals fets amb 1 litre de llet. Hi va haver premi per degustació i presentació.

Un altre concurs que també va agradar molt va ser el de munyir a mà, on cada participant tenia un minut per demostrar les seves qualitats com a lleter.
En general s'ha de calificar la fira de productiva i s'ha cal felicitar al poble per muntar per primera vegada un esdeveniment tan agradable. De cara als propers s'espera que es vagi incrementant la participació per part de la gent i que augmentin les parades, sobretot les de productes lactis que encara no han descobert tal esdeveniment.

La més petita munyint la vaca de Llet Nostra
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario